Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Kάτοικος Μπρόντγουεϊ ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Σε ένα διαμέρισμα, επί της οδού Μπρόντγουεϊ, κοντά στο «Σημείο Μηδέν», θα κατοικεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.
Αφού πέρασε 4 νύχτες στη φυλακή του Ράικερς, ο Ντ. Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος χθες αφού κατέβαλε ως εγγύηση ένα εκατ. δολάρια. 
 
Στη νέα του κατοικία, στη γωνία των οδών Μπρόντγουεϊ και Ρέκτορ, που βρίσκεται δίπλα στην επισκοπική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ο Γάλλος πολιτικός θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι, ενώ θα φρουρείται από ένοπλο σωματοφύλακα.

Η νέα του κατοικία επελέγη από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, που ανέλαβε τα διαδικαστικά και την οποία ο Στρος-Καν πληρώνει για να τον έχει υπό 24ωρη ένοπλη φύλαξη και να τον επιτηρεί ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς το κόστος της ασφάλειάς του θα είναι 200.000 δολάρια το μήνα.

Ωστόσο, η επιλογή της κατοικίας δυσαρέστησε ορισμένους από τους νέους του γείτονες. "DSK. Όχι στην αυλή μου", ανέγραφε το πανό που κρατούσε ένας άνδρας. "Με όλο τον Τύπο και τη δημοσιότητα θα είναι δύσκολο να έρχεται και να φεύγει κανείς από το κτίριο", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ντέμπι Τάουιλ, κάτοικος του κτιρίου, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του Ντ. Στρος-Καν.

Πρώην διπλωμάτες και σύμβουλοί της CIA στην υπηρεσία του

Αποφασισμένος να "καθαρίσει" το όνομά του δηλώνει ο Ντ. Στρος-Καν. Μάλιστα, η ομάδα των νομικών που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του έχει έλθει, σύμφωνα με το Reters, άτυπα σε επαφή με μια εταιρεία συμβούλων, που έχει ιδρυθεί και διοικείται από πρώην στελέχη της CIA και διπλωμάτες των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την TD International,την οποία είχε προσλάβει ο ίδιος και το 2007, προκειμένου να τον βοηθήσει να ανελιχθεί στην ηγεσία του ΔΝΤ. Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το 2008, ο Στρος Καν προσέλαβε την εταιρεία για "να διεξαγάγει μια συγκεκριμένη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων" και ότι οι εργασίες της "να συνεχισθούν ως την ανάδειξη του πελάτη στην ηγεσία του ΔΝΤ". Εκείνο το συμβόλαιο ανέφερε πως ο Στρος Καν επρόκειτο να καταβάλει στην εταιρεία 20.000 ευρώ.

Όπως αναφέρε πηγή που επικαλείται το Reuters, οι συνήγοροί του ζήτησαν ανεπίσημα από την εταιρεία συμβουλές σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει και σε περίπτωση που αναμιχθεί και τυπικά στην υπεράσπισή του θα έχει μόνο επιβοηθητικό ρόλο για τους συμβούλους του Στρος Καν στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες για την «διαχείριση της κρίσης».

Δικηγόρος του Στρος Καν δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ενώ εκπρόσωπος της TD International δήλωσε: "Δε σχολιάζουμε τις σχέσεις μας με πελάτες και τις δραστηριότητές μας. Πάντως, η συνεργασία μας στο παρελθόν με το Ντομινίκ Στρος Καν περιγράφεται με ακρίβεια στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης
enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...