Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Αμερικάνικα ΜΜΕ: Το τεκμήριο αθωότητας και ο Στρος-Καν

Dominique Strauss-Kahn, Managing Director, Int...Image via Wikipedia Επιφυλάξεις απέναντι στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 62χρονο Ντομινίκ Στρος-Καν  εκφράζει μερίδα των αμερικανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,  με αφορμή την επικειμενη  προσαγωγή του  σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα,  ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ αναφερόμενα στις κατηγορίες, που είναι σχετικές με σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία μιας 32χρονης καμαριέρας σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου του Μανχάταν, τονίζουν ότι μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας.
Τα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών, επιπλέον, επισημαίνουν, ότι η σύλληψη του Στρος-Καν προκάλεσε κλυδωνισμούς στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο της Γαλλίας, στη λειτουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως «πρωτοφανές επεισόδιο» τη σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ και τη συνδυάζουν με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία, όπως τονίζουν, βρίσκεται σε μια «ευαίσθητη στιγμή», καθώς αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ αποδέχθηκαν πλέον ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα έτη 2012 και 2013.
Οι ανταποκρίσεις και τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ στέκονται, επίσης, ιδιαίτερα στο παρελθόν του Ντομινίκ Στρος-Καν,  υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται με «ροζ σκάνδαλα» .
Υπενθυμίζουν, μεταξύ άλλων την ερωτική σχέση που διατηρούσε ο Στρος- Καν με οικονομολόγου στο ΔΝΤ και κάνουν μια αναδρομή στην ερωτική του ζωή.
Εκτιμούν,  τέλος, πως αν κριθεί ένοχος,  θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά του στο ΔΝΤ, όπου η θητεία του λήγει το 2012 και σημειώνουν ότι,  ανεξάρτητα από την όποια  δικαστική κρίση,  έχουν πλέον ανατραπεί σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια του Στρος-Καν για την προεδρία της Γαλλίας.
newsbomb.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...