Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Στη φυλακή Βρετανός πρώην υπουργός

Ο Έλιοτ Μόρλεϊ, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Εργατικού Κόμματος, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών για  απάτη αφού ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι διεκδίκησε 30.000 λίρες ως βουλευτικά έξοδα για να...
αποπληρώσει στεγαστικά δάνεια και υποθήκες--περιλαμβανομένου ενός δανείου που είχε ήδη εξοφλήσει.

Ο Μόρλεϊ, υπουργός Αλιείας και αργότερα Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις των Εργατικών μεταξύ 1997 και 2006, καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες λογιστικής απάτης τον περασμένο μήνα.

Διεκδικούσε 800 λίρες τον μήνα επί 3,5 χρόνια για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων μιας υποθήκης στο σπίτι του στο Ουίντερτον του Λίνκονσαϊρ.

Όμως το ύψος των τόκων που πλήρωνε ήταν στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερο και κυμαινόταν από 5 ως 50 λίρες τον μήνα. Όταν η υποθήκη αποπληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2006 ο Μόρλεϊ συνέχισε να ζητά κάθε μήνα 800 λίρες, κάτι που ο δικαστής που έκρινε την απόφαση περιέγραψε ως «μεγάλη ατιμία».

«Όταν αποκαλύφθηκε αυτό, οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μόρλεϊ στις ερωτήσεις που του έγιναν ήταν ψέματα», σημείωσε ο δικαστής Σόντερς. Ο Μόρλεϊ είχε κάνει λόγο για «λογιστική απροσεξία», όταν είχαν αποκαλυφθεί οι αιτήσεις του για την κάλυψη των εξόδων αυτών τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 30.000 λίρες.

Ο δικαστής Σόντερς χαρακτήρισε τραγική την υπόθεση για τον Μόρλεϊ, ο οποίος τόνισε ότι είχε διακεκριμένη πολιτική σταδιοδρομία κι αποτελούσε μια «δύναμη για το καλό» στην κοινωνία. «Σπίλωσε το καλό του όνομα και τον καλό του χαρακτήρα», ανέφερε ο Σόντερς.

Το Εργατικό κόμμα ανέφερε πως ήδη διέγραψε τον Μόρλεϊ από μέλος του και τον αποπέμπει από τις τάξεις του. Ο Μόρλεϊ είναι ο πρώτος πρώην υπουργός ο οποίος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο των εξόδων που κάλυπταν παράνομα μέλη της βουλής των κοινοτήτων--το οποίο προκάλεσε πολιτικό σεισμό και εξόργισε τους πολίτες. Άλλοι τρεις πρώην βουλευτές των εργατικών έχουν φυλακιστεί για απάτη εξαιτίας των αιτημάτων τους για την κάλυψη δαπανών τους.

Αναμένεται να γίνει γνωστή η ποινή του Τζον Τέιλορ, πρώην μέλους της βουλής των λόρδων και μέλους των Συντηρητικών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος τον Ιανουάριο για απάτη. Αιτείτο να αποζημιώνεται για μεταμεσονύχτιες μετακινήσεις του και άλλα έξοδα.
enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...