Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μάχες σώμα με σώμα στο κέντρο του Καΐρου

01_29_2011_Egypt_Protest_061Image by messay.com via FlickrΓενικεύεται η σύρραξη στην Αίγυπτο μεταξύ αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του Χόσνι Μουμπάρακ.

Στρατιωτικά οχήματα τοποθετούνται κάθετα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να χωρίσουν τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι τραυματίες από τις συμπλοκές ξεπερνούν τους 100.

Ο στρατός προειδοποιεί τους υποστηρικτές του Μουμπάρακ να σταματήσουν τα επεισόδια, διαφορετικά θα λάβει αυστηρά μέτρα.

Με τον πιό άμεσο και δραματικό  τρόπο δικαιώθηκε το Mediacopy, που πρώτο απ΄ όλους επεσήμανε τον κίνδυνο εμφύλιας σύρραξης στην Αίγυπτο, από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αρνείται ότι στις διαδηλώσεις οπαδών του Μουμπάρακ συμμετέχουν αστυνομικοί με πολιτική περιβολή.

Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης και νομπελίστας Ελ Μπαραντέι κατηγορεί την κυβέρνηση για «τακτικές εκφοβισμού».

«Το νέο αιγυπτιακό καθεστώς θα πρέπει να σεβαστεί τις ειρηνευτικές συμφωνίες», υποστηρίζει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, στο χθεσινό του διάγγελμα διεμήνυσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά δε θα εγκαταλείψει την εξουσία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Την επιθυμία της Βρετανίας να ξεκινήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Αίγυπτο στη δημοκρατία εξέφρασε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Μπαν Κι Μουν , ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Κάμερον, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν συγκράτηση. Όπως είπε, κάθε επίθεση σε ειρηνικούς διαδηλωτές είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...