Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στους 24 έφτασαν οι νεκροί διαδηλωτές στη Λιβύη

The leader de facto of Libya, Muammar al-Gaddafi.Image via WikipediaTο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 24 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, από τη χρήση βίας των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης, από την περασμένη Τρίτη, οπότε και ξεκίνησαν οι αναταραχές στη χώρα.

Η οργάνωση επισημαίνει πως οι αρχές της Λιβύης οφείλουν να σεβαστούν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά. "Οι Λίβυοι δεν πρέπει να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους", υπογραμμίζει.

Στο μεταξύ, νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Λιβύη, την επομένη της "Ημέρας Οργής".

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες δείχνουν πτώματα νέων ανθρώπων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας και δεκάδες διαδηλωτές να καταστρέφουν ένα μνημείο προς τιμήν του Πράσινου Βιβλίου του Καντάφι στην πόλη Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης.

Στην Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, μετά τις συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας.

Το BBC μετέδωσε, πως δέκα πτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.

Επίσης, κάτοικος της Βεγγάζης δήλωσε πως ο γιος του Καντάφι, Σαάντι, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι φτάνει στην πόλη για να αναλάβει την δημαρχία, ώστε να προστατεύσει τους πολίτες.

Στην αλ Μπάιντα, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές του λίβυου ηγέτη συνεχίζονται και σήμερα και ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους εβδομήντα και οι μισοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός διαδηλωτή, ανάμεσα στους άντρες των δυνάμεων ασφαλείας υπήρχαν και ένοπλοι με πολιτικά ρούχα που πυροβολούσαν τους διαδηλωτές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...