Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δραματική κατάσταση στη Λιβύη περιγράφουν οι Έλληνες που επέστρεψαν

Εικόνες χάους μετέφεραν οι Έλληνες που βρίσκονταν στη Λιβύη και επαναπατρίσθηκαν με πλοία αλλά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ και αρκετοί ξένοι υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα με τα ελληνικά μέσα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να προσγειωθεί στο Ελ.Βενιζέλος και το τρίτο C-130 που έφυγε από τη Λιβύη, ενώ πλοία μεταφέρουν πολίτες από τη Βεγγάζη στο Ηράκλειο και τη Σούδα της Κρήτης.

Το πρώτο από τρία C-130 προσγειώθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, και οι 88 Έλληνες που μετέφερε είναι καλά στην υγεία τους.

Οι επαναπατρισθέντες Έλληνες χαρακτήρισαν δραματική την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους.

Στο δεύτερο ελληνικό C-130 επιβαίνουν 83 επιβάτες από την Τρίπολη, μεταξύ των οποίων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζέπος, είναι και ένας Έλληνας υπάλληλος της πρεσβείας που έχει τραυματιστεί στον ώμο και στο πόδι από πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες το απόγευμα. Ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το τρίτο C-130 με 45 επιβαίνοντες από την Σύρτη αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το βράδυ απέπλευσε επίσης από το Ηράκλειο το Olympic Champion για τη Βεγγάζη. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε φύγει νωρίτερα από τη Βεγγάζη για τη Σούδα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι της Λιβύης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Νωρίτερα, τα πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion της ΑΝΕΚ είχαν δέσει στο Ηράκλειο το μεσημέρι, μεταφέροντας 4.500 Κινέζους και 46 Έλληνες. Το δεύτερο έφυγε ξανά το βράδυ για την Λιβύη.

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες της επιχείρησης επαναπατρισμού καθώς και στις δυσκολίες στην επιβίβαση των Ελλήνων, αναφέρθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Ζέπος και τόνισε ότι από πλευράς ΥΠΕΞ και προσωπικά του κ. Δόλη, ο οποίος συνόδευσε τους Έλληνες και συντόνισε την επιχείρηση, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...