Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σοκ στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου προκαλεί η Wikileaks

Logo used by WikileaksImage via Wikipedia
Τα άδυτα της διπλωματίας των ΗΠΑ από το 2004 έως το 2010 φέρνει η WikiLeaks στο φως και αναμένεται να επέλθουν «εκρήξεις», καθώς προκύπτει πως έχουν... γραμμένη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων, ο  Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι λέγεται πως κάνει μπότοξ και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «άγρια πάρτι», ενώ οι πληροφορίες για την Ελλάδα σχετίζονται με το Σκοπιανό.

Το «πακέτο» για την Ελλάδα και το Σκοπιανό

Το πρώτο «πακέτο» περιλαμβάνει λίγα πράγματα για την Ελλάδα. Σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Παρίσι με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2009, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται πως μια νέα «πιο σταθερή» συντηρητική ή μία σοσιαλιστική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιδείξει «μεγαλύτερη ευελιξία» στο Σκοπιανό.

Στο ίδιο τηλεγράφημα σημειώνεται ότι τα σημεία-κλειδιά για την επίλυση είναι να πειστούν τα Σκόπια να μην διαξώγουν δημοψήφισμα και η Ελλάδα να δεχθεί τα σκοπιανά διαβατήρια ως "μακεδονικά": «Αν πείσουμε τη Μακεδονία (έτσι αναφέρεται στο τηλεγράφημα) να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και την Ελλάδα να μην επιμείνει στο θέμα των διαβατηρίων, θα επιτύχουμε πρόοδο».

Πυρηνικές βόμβες στο... Βέλγιο(;)!

Σε τηλεγραφήματα αμερικανών διπλωματών προς το Λευκό Οίκο γίνεται λόγος και για πυρηνικά όπλα στο Βέλγιο!

Τα απόρρητα έγγραφα, που δημοσίευσε το WikiLeaks, αναπαράχθηκαν από τη βελγική εφημερίδα Le Soir, χωρίς όμως να γίνεται λεπτομερής λόγος ούτε για το τι είδους ούτε για το πόσα τέτοια όπλα είναι.

Ο μυστηριώδης Ερντογάν και η επιχείρηση "Βαριοπούλα":

Εκτενής αναφορά γίνεται και στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαρακτηρίζεται απομονωμένος και φανατισμένος. Ο Ερντογάν, αποκαλύπτει το Der Spiegel, λαμβάνει πληροφορίες σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών ενώ φοβάται μήπως χάσει την εξουσία. «Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται» σημειώνεται. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, φαίνεται ότι οΕρντογάν αποτελούσε για καιρό ένα μυστήριο για τους Αμερικανούς, οι οποίοι θεωρούσαν ότι αυτό που τον καθιστά ευάλωτο είναι η «αλαζονική υπερηφάνεια» του και η «αχαλίνωτη φιλοδοξία» του. Ωστόσο,το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες, είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι ένας μεταρρυθμιστής με αυταρχικές τάσεις που προωθεί τις ίδιες ιδέες με τον Κεμάλ Ατατούρκ για τον εκσυγχρονισμό της  χώρας, μόνο που δεν εμπιστεύεται κανέναν και περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν.

Σε ένα από τα τηλεγραφήματα γίνεται και αναφορά στην "Balyoz", την περίφημη επιχείρηση "Βαριοπούλα", και στις προσπάθειες των στρατιωτικών της Τουρκίας να κάνουν πραξικόπημα για να εμποδίσουν τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Ερντογάν. Όπως σημειώνεται στο τηλεγράφημα, το στρατιωτικό καθεστώς είχε σχεδιάσει βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά με σκοπό να προκληθεί ένταση με την Ελλάδα και να δικαιολογηθεί η επέμβαση του στρατού της χώρας. 

 Τα... παρατσούκλια των αρχηγών-κρατών:

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως 12 αρχηγοί κρατών και κορυφαίοι αξιωματούχοι έχουν το δικό τους... παρατσούκλι: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο κυρίαρχος αρσενικός σκύλος ή Μπάτμαν με τον Μεντβέντεφ να είναι ο... βοηθός του ο Ρόμπιν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι party animal (τονίζοντας μάλιστα ότι τα πολλά ξενύχτια και η καταχρήσει τον καθιστούν αδύναμο σωματικά) εν αντιθέσει με την Άνγκελα Μέρκελ που αποκαλείται τεφλόν, ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτηρίζεται γυμνός αυτοκράτορας και ο Αφγανός πρόεδρος παρανοϊκός, ενώ ο Ιρανός ομόλογός του παρομοιάζεται με τον Αδόλφο Χίτλερ. Τον Ούγκο Τσάβες πάλι τον θεωρούν τρελό ενώ σημειώνεται ότι ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του σε μία άλλη Ζιμπάμπουε.

Τα...προσωπικά δεδομένα των ηγετών:

Από τα έγγραφα δεν λείπουν και... προσωπικά δεδομένα, όπως αυτά για τον ηγέτη της Λιβύης ο οποίος κάνει μπότοξ και καταγράφει όλες τις εξετάσεις του σε ταινία για να τις βλέπει αργότερα με την «φιλήδονη ξανθιά νοσοκόμα» του από την Ουκρανία! Επίσης, αναφέρονται πληροφορίες γιαάσεμνη συμπεριφορά μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ενώ ο ασθενήςΒορεοκορεάτης ηγέτης αποκαλείται πλαδαρός γέρος.

Αναφορές για τη διεθνή τρομοκρατία:

Πέρα από τα αστεία προσωνύμια, όμως, τα έγγραφα περιέχουν αναφορές για τη διεθνή τρομοκρατίακαι τη διασπορά πυρηνικών όπλων. Οι σημαντικότερες αποκαλύψεις σχετίζονται με τις πιέσεις αραβικών χωρών για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν, τις ανησυχίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν και την αμερικανική κατασκοπεία σε βάρος του ΟΗΕ!

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι η Τουρκία στήριξε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και οι ΗΠΑ τη δράση του ΡKΚ στην Τουρκία, ενώ η ρωσική και η αφγανική κυβέρνηση έχουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Πιπεράτες αποκαλύψεις για τον Καντάφι


Ο πρόεδρος της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ουδέποτε ταξιδεύει χωρίς μια ουκρανή νοσηλεύτρια, η οποία χαρακτηρίζεται "αισθησιακή ξανθιά" σε αμερικανικό τηλεγράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks. 


Μία πηγή είπε στην αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη πως η 38χρονη Γκαλίνα Κολοτνίτσκα είναι η μόνη από μια ομάδα τεσσάρων ουκρανών νοσηλευτριών που γνωρίζει τη "ρουτίνα" του Λίβυου ηγέτη, σύμφωνα με το εν λόγω τηλεγράφημα της πρεσβείας που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδα Νιού Γιόρκ Τάιμς.

Μάλιστα όταν τα χαρτιά της Κολοτνίτσκα καθυστέρησαν την αναχώρησή της για ένα ταξίδι, ο Καντάφι έστειλε ένα ιδιωτικό τζετ για να την πάρει από την Τρίπολη και να συναντήσει την υπόλοιπη αντιπροσωπεία στην Πορτογαλία, όπου ο λίβυος ηγέτης πέρασε τη νύκτα του κατευθυνόμενος προς τη Νέα Υόρκη, αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Οι αντιδράσεις για τη διπλωματική «βόμβα»:

Η δημοσιοποίηση των διπλωματικών εγγράφων καταδικάζεται από τον Λευκό Οίκο καθώς χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη διπλωματική «βόμβα» των τελευταίων ετών. Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για «ανεύθυνη και επικίνδυνη πράξη», τονίζοντας ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών προσώπων.

Τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks δημοσιεύουν από τα ξημερώματα οι εφημερίδες: «El Pais», «Le Monde», «Spiegel», «Guardian» και «New York Times».
STAR.GR

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...