Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σοβαρά επεισόδια από φοιτητές στο Λονδίνο !

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα, στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια μεγάλης φοιτητικής διαδήλωσης για την αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια. 

Στη διαδήλωση, η οποία οργανώθηκε από της Εθνική Ενωση Φοιτητών και την Ενωση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων, συμμετέχουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 50.000 φοιτητές.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να "σπάσουν" τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν το Κοινοβούλιο όπου και ξεκίνησε καθιστική διαμαρτυρία. Αργότερα εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος, αφού έσπασαν τα τζάμια. Οι φοιτητές άναψαν φωτιές έξω από το κτήριο.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση αφότου ανέλαβε η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, τον περασμένο Μάιο.

Σήμερα, τα δίδακτρα για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια της Βρετανίας δεν ξεπερνούν τις 3.290 λίρες (3.777 ευρώ) ανά φοιτητή κατ' έτος. Η κυβέρνηση του Κάμερον σκοπεύει να επιτρέψει στα πανεπιστήμια να αυξήσουν τα δίδακτρα μέχρι και 6.000 λίρες και σε ορισμένες περιπτώσεις ως και 9.000 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...