Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αισιοδοξία για τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους της Ν. Ζηλανδίας

Αισιόδοξος ότι οι 29 μεταλλωρύχοι που αγνοούνται από την Παρασκευή, έπειτα από έκρηξη σε ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας είναι ζωντανοί, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι.

"Η πληροφορία που έχω λέει ότι υπάρχει οξυγόνο στο ορυχείο και επομένως να είναι ζωντανοί", δήλωσε ο Κι στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή με τους 29 εργάτες που παγιδεύτηκαν στο ανθρακωρυχείο του Πάικ Ρίβερ, στα δυτικά της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να τους προσεγγίσουν εξαιτίας των τοξικών αερίων.
Ο Κι υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε βεβιασμένη απόπειρα για τον απεγκλωβισμό τους θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική για τους τυχόν επιζώντες μεταλλωρύχους αλλά και για τους διασώστες.

Παραδέχτηκε ότι οι οικογένειες των αγνοούμενων, ορισμένες από τις οποίες διαφώνησαν με την απόφαση να αναβληθεί η προσπάθεια διάσωσης, αισθάνονται "τρομερό άγχος και φόβο". "Είναι βασανιστικό, όμως θα πάμε μόλις θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε", είπε, εξηγώντας ότι εάν οι διασώστες μπουν στο ορυχείο μπορεί να προκληθεί έκρηξη, λόγω της παρουσίας εύφλεκτων αερίων, και να σκοτωθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι.

Οι αγνοούμενοι κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται σε μια σήραγγα που απέχει μόλις 150 μέτρα από την επιφάνεια της γης αλλά 2,5 χιλιόμετρα από την είσοδο του ορυχείου. Πρόκειται για 24 Νεοζηλανδούς, δύο Αυστραλούς, δύο Βρετανούς και έναν Νοτιοαφρικανό, ηλικίας από 17 έως 62 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...