Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Forbes: Η Μέρκελ και πάλι πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο

Το περιοδικό αναφέρεται στον στόχο της Άνγκελα Μέρκελ να διατηρήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την επιρροή της στην ευρωζώνη  κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ακολουθεί και στην τρίτη θέση βρίσκουμε την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Η κατάταξη έγινε βάσει της επιρροής τους, τα χρήματα που διαχειρίζονται ή κερδίζουν και την παρουσία τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Αυτές οι ισχυρές γυναίκες ασκούν επιρροή με πολύ διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικούς σκοπούς και όλες έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια κοινότητα» είπε η Μόιρα Φορμπς, πρόεδρος και εκδότρια του ForbesWoman.

Στο top 5 των πιο ισχυρών γυναικών συμπεριλαμβάνονται η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς και πρόεδρος, μαζί του, του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, καθώς και η Τζιλ Έιμπραμσον, αρχισυντάκτρια των New York Times.

Στο νούμερο έξι βρίσκεται η Σόνια Γκάντι, πρόεδρος του Ινδικού Εθνικού Κογκρέσου και στο νούμερο επτά η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Όγδοη είναι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...