Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μακελειό και στην Υεμένη

Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 14 στρατιώτες, τους περισσότερους σε μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εναντίον της έδρας των υπηρεσιών πληροφοριών στο Άντεν της νότιας Υεμένης, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο απολογισμός ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 14 νεκρούς», δήλωσε αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Έντεκα στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των ενόπλων και τρεις ακόμη από την έκρηξη «παγιδευμένου αυτοκινήτου το οποίο ένας καμικάζι οδήγησε μέσα στην αυλή» του κτιρίου των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Η επίθεση είναι έργο στοιχείων της αλ Κάιντα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιτιθέμενοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία κατευθύνθηκε προς τη νότια πλευρά του κτιρίου, ενώ η άλλη επιτέθηκε από τα δυτικά, όπου βρίσκεται και το κτίριο που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τρεις εργαζόμενοι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στην είσοδο του κτιρίου της τηλεόρασης.Υπενθυμίζουμε πως οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας είναι συχνές στη νότια Υεμένη, όπου δρουν αντάρτες της αλ Κάιντα, αλλά και αυτονομιστές που ζητούν περισσότερη αυτονομία για την περιοχή, η οποία ήταν ανεξάρτητη ως το 1990

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...