Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Στις φλόγες η Σικελία - Νεκρός δασοπυροσβέστης

Δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Σικελία, με την κατάσταση να είναι πιο κρίσιμη στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του νησιού, το Παλέρμο.

Άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα εδώ και πάνω από σαράντα οκτώ ώρες στις περιοχές Αλτοφόντε Τζεράτσι, Καστελμπουόνο και Σάντα Κριστίνα Τζέλα.

Ένας δασοπυροσβέστης έχασε την ζωή του καθώς επέστρεφε σε περιοχή στην οποία θεωρούσε ότι η κατάσβεση είχε ολοκληρωθεί. Αλλά σημειώθηκε ξαφνική αναζωπύρωση αυτός εγκλωβίσθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν παρά τις συνεχείς προσπάθειες να πλησιάσουν με ελικόπτερο.

Κοντά στην πόλη Τράπανι, μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ριζέρβα Ντέλο Τζίνγκρο ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν από την ξενοδοχειακή μονάδα η οποία τους φιλοξενούσε εννιακόσιους τουρίστες.

Ένας άλλος άνδρας της δασικής υπηρεσίας τραυματίστηκε στην διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης έξω από την Μεσίνα, ενώ ανησυχία προκαλεί και η κατάσταση στις παρυφές του ηφαίστειου Αίτνα, στην περιοχή Λίνγκουα Γκλόσα.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος αλλά και οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, όπως καταγγέλλουν υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...