Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Συρία: 8500 χιλιάδες τα θύματα

Σχεδόν 8.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία, το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 6.195 άμαχοι και 2.263 στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, δηλαδή το σύνολο των νεκρών ανέρχεται σε 8.458, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι ολοένα και πιο ανησυχητική στη Συρία, όπου οι οργανώσεις αρωγής δεν έχουν πρόσβαση στις πόλεις που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς, ιδιαίτερα στη Χομς όπου μια αυτοκινητοπομπή με επείγουσα βοήθεια είναι αποκλεισμένη εδώ και έξι ημέρες στις πύλες της συνοικίας Μπάμπα Αμρ.

Ο ΟΗΕ δεν δίνει πλέον ακριβή επίσημο απολογισμό για την καταστολή στη Συρία από τα τέλη Ιανουαρίου επειδή δεν μπορεί να συγκεντρώσει αξιόπιστες πληροφορίες επί του πεδίου. Περισσότεροι από 25.000 πρόσφυγες είναι αυτή τη στιγμή καταγεγραμμένοι από τον ΟΗΕ στις γειτονικές χώρες της Συρίας και οι βιαιότητες έχουν προκαλέσει τη μετακίνηση 100.000 ως 200.000 ανθρώπων στο εσωτερικό της χώρας.

Στο μεταξύ η επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Έιμος, είχε συνομιλίες σήμερα στη Δαμασκό και βρίσκεται καθ' οδόν προς την πόλη Χομς.

Η Έιμος, στην οποία δεν είχε επιτραπεί την περασμένη εβδομάδα η πρόσβαση στη Συρία, πραγματοποιεί τριήμερη αποστολή στη χώρα για να προσπαθήσει να πείσει τις αρχές να επιτρέψουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων στις οργανώσεις αρωγής που προσπαθούν να παράσχουν βοήθεια στους αμάχους.

Συριακά άρματα μάχης βομβάρδισαν στη διάρκεια της νύκτας περιοχές της αντιπολίτευσης στη Χομς και ο Ερυθρός Σταυρός προσπάθησε για έκτη ημέρα να μπει στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, ένα προπύργιο των ανταρτών που έπεσε και οι ακτιβιστές αναφέρουν αιματηρά αντίποινα από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...