Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τραγική ιστορία: 8χρονος έμαθε πως θα πεθάνει μέσω google

Την συγκλονιστική ιστορία του 8χρονου Ντόμινικ Στέισι από την Βρετανία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Daily Mail.

Ο Ντόμινικ πάσχει από την μυϊκή δυστροφία τύπου Duchenne που είναι γνωστή και ως DMD. Πρόκειται για ένα σχετικά σπάνιο σύνδρομο, το οποίο παρουσιάζεται σε κάθε 3.500 περίπου γεννήσεις αγοριών.

Τα παιδιά με αυτή την ασθένεια αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα στην προσχολική ηλικία και παραλύουν ολοκληρωτικά στην ηλικία 7-12 ετών, ενώ συνήθως πεθαίνουν στην ηλικία των 20 χρόνων λόγω παράλυσης των μυών της καρδιάς και των πνευμόνων. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κάποια θεραπεία.

Οι γονείς του Ντόμινικ δεν του μίλησαν ποτέ για αυτά. Το μόνο που ήξερε ο μικρός ήταν το όνομα της ασθένειάς του. Αλλά αυτό ήταν αρκετό για να μπορέσει να βρει τα πάντα σχετικά με το DMD, όταν οι γονείς του έφυγαν κάποια στιγμή από το σπίτι και του δόθηκε η ευκαιρία να μπει στο Google.

Όταν εκείνοι επέστρεψαν ο μικρός ζήτησε να μάθει γιατί του είχαν αποκρύψει την αλήθεια «Μπαμπά γιατί μου λέγατε ψέμματα» είπε χαρακτηριστικά
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...