Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Γκρίλο προτείνει για πρωθυπουργό ο... Γκρίλο


Με άγριες διαθέσεις επανέρχεται ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, προσπαθώντας να δώσει την δική του λύση για να μην βυθιστεί η Ιταλία στο πολιτικό χάος, ως αποτέλεσμα του απροσδόκητου εκλογικού αποτελέσματος.

Μέσω Twitter, το οποίο δείχνει να αγαπά ο αντισυστημικός πολιτικός, κάλεσε τους επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και του Λαού της Ελευθερίας να τον ψηφίσουν ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο.

«Αν πραγματικά το Pd και το Pdl θέλουν κυβέρνηση σταθερότητας, μπορούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη κυβέρνηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων», έγραψε εκπλήσσοντας σίγουρα πολλούς.

Βέβαια αυτή ίσως είναι μια απάντηση στο κάλεσμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος πριν δύο ημέρες του είχε κάνει ένα «άνοιγμα», το οποίο βέβαια ο Γενοβέζος κωμικός είχε απορρίψει.

Και τότε πάλι μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να κάνει κανενός είδους συμφωνία γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το M5S δε θα δώσει καμία ψήφο εμπιστοσύνης στο Pd (ούτε σε άλλους). Θα ψηφίσει όλους τους νόμους που αντιπροσωπεύουν το πρόγραμμά του όποιος και αν τους προτείνει».

Όμως, δεν περιορίστηκε σε αυτό το σχόλιο, αλλά προχώρησε σε προσωπική επίθεση κατά του Μπερσάνι, τον οποίο χαρακτήρισε στο μπλογκ του «νεκρό άνθρωπο που μιλάει», προτείνοντάς του να παραιτηθεί!

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι υποστηρικτές του που τον προσκαλούν γράφοντας, στο μπλογκ του, να διαπραγματευθεί με τον Μπερσάνι, φοβούμενοι προφανώς την ακυβερνησία που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Μια ακτιβίστρια μάλιστα του κινήματος, ανήρτησε διαδικτυακή ψηφοφορία στο διαδίκτυο όπου καλούσε τους χρήστες να υπογράψουν αν θέλουν ο Γκρίλο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «για να αλλάξει η Ιταλία». Η ανταπόκριση, μάλιστα, ήταν τεράστια καθώς μέσα σε μόλις μία ημέρα συγκεντρώθηκαν 5.000 υπογραφές.

Σήμερα ωστόσο, έκανε την εμφάνισή της μια αντίθετου περιεχομένου διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία καλούσε τους υποστηρικτές να υπογράψουν αν συμφωνούν πως δε θα πρέπει να υπάρξει καμία συμφωνία με κανένα από τα δύο κόμματα, με άγνωστα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...