Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡ: Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ

Δήλωση του υπεύθυνου για θέματα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γεράσιμου Γεωργάτου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό:

"Χωρίς επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης θα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή, θα τροφοδοτείται ο εξτρεμισμός πέρα ​​από κάθε όριο και θα αποσταθεροποιείται η περιοχή. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πιστεύει σε μια δίκαιη, συνολική και μόνιμη λύση για την περιοχή. Σταθερά αλληλέγγυα προς τον παλαιστινιακό λαό, υποστηρίζει το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, όπως έχουν κάνει ήδη άλλες 123 χώρες.
Σήμερα, ο ισραηλινο-παλαιστινιακός διάλογος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όμως, η ειρήνη είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά και η προϋπόθεση της κυριαρχίας, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας για τους Παλαιστίνιους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αραβικά κράτη, το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας, αλλά και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να υποστηρίξουν όλες τις πρωτοβουλίες που θα προωθούν μια μόνιμη και δίκαιη ειρήνη. Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...