Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» σε δεκάδες πόλεις της Ισπανίας

Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» -50.000 σύμφωνα με την τοπική αστυνομία- διαδήλωσαν απόψε στη Βαρκελώνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, κατά της ανεργίας και της κρίσης. Με το σύνθημα «ο δρόμος είναι δικός μας, δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση τους», η πορεία των διαδηλωτών διέσχισε ήρεμα το κέντρο της Βαρκελώνης, από την Plaza de Catalunya στην Plaza de Palau, κοντά στο περιφερειακό κοινοβούλιο.
Λίγες ώρες νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο ισπανικό κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, αφού πρώτα έξι πορείες είχαν συγκλίνει από όλα τα μέρη της πρωτεύουσας στην περιοχή του.
Αυτή η ημέρα σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση του κινήματος των «Αγανακτισμένων», που γεννήθηκε στις 15 Μαΐου αυθόρμητα από μια μικρή διαδήλωση πολιτών.
Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν σε περίπου εκατό πόλεις της Ισπανίας, στις περιφερειακές πρωτεύουσες αλλά και σε πολλές μικρές πόλεις, όπου αυτό το κύμα της κοινωνικής επανάστασης έχει μεταδοθεί εδώ και πέντε εβδομάδες.
Στη Βαλένθια, τρίτη πόλη της Ισπανίας στα ανατολικά, πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους, μερικοί με ένα κομμάτι σιλοτέιπ κολλημένο στο στόμα σε ένδειξη φιλειρηνισμού.
Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γρανάδα (νότια), και άλλοι τόσοι στη Μάλαγα (νότια) και το Μπιλμπάο (βορειοδυτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...