Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Γαλλία: Στο νοσοκομείο 6 παιδιά από ύποπτα γερμανικά μπιφτέκια

Έξι παιδιά νοσηλεύονται από χθες στη Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, η οποία συνδέεται με ένα τύπο του βακτηρίου E.coli και την οποία υπέστησαν, όπως φαίνεται, μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτεκιών από βοδινό κρέας γερμανικής προέλευσης. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί καμία σχέση με την επιδημία του θανατηφόρου E.coli που μέχρις στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 38 ανθρώπων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας υγείας της πόλης η κατάσταση της υγείας των έξι παιδιών παραμένει σοβαρή, αλλά δεν εμπνέει ανησυχία.

Τα ύποπτα μπιφτέκια μάρκας "Steaks Country", τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl αποσύρθηκαν από την γαλλική αγορά με εντολή της εταιρεία παρασκευής στη Γαλλία SEB, η οποία ωστόσο διευκρίνισε ότι τίποτα δεν συνδέει το περιστατικό με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία.

Νωρίτερα τις ίδιες διαβεβαιώσεις έδωσαν και οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Ωστόσο ο πρόεδρος και γενικός διεθυντής της SEB εξέφρασε αμφιβολία ότι η μόλυνση αυτή οφείλεται στα μπιφτέκια. "Στα επτά παιδιά που μολύνθηκαν, τουλάχιστον ένα από αυτά δήλωσε ότι δεν κατανάλωσε μπιφτέκια, αυτό θέτει και πάλι ένα ερώτημα", υποστήριξε ο πρόεδρος της εταιρείας


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...