Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Kάμερα ασφαλείας «συνέλαβε» τον βομβιστή του Μπουργκάς

Κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, την Τετάρτη, «συνέλαβε» τον καμικάζι που ευθύνεται για τον θάνατο οχτώ ισραηλινών τουριστών και τον τραυματισμό ακόμη 32.

Όπως φαίνεται και στο εν λόγω βίντεο, ο δράστης δεν θυμίζει σε τίποτα βομβιστή αυτοκτονίας, αντίθετα εμφανίζεται ως ένας απλός τουρίστας, ένας νέος με μακριά, μαύρα μαλλιά που φορά αθλητικά ρούχα και παπούτσια.

Σημειώνεται ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 40 Ισραηλινοί τουρίστες, που είχαν φθάσει με πτήση από το Τελ Αβιβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας. Μάλιστα, η επίθεση συμπίπτει με την 18η επέτειο από την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της κύριας εβραϊκής κοινότητας της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 85 άτομα.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να εξαπέλυσε ευθείες κατηγορίες κατά του Ιράν για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο, το Ιράν αρνείται κάθε ανάμειξη, καταδικάζοντας μάλιστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Το Ιράν καταδικάζει δριμύτατα «κάθε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την αντιισραηλινή επίθεση καμικάζι στη Βουλγαρία.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρομοκρατίας, εκτιμά ότι το να θέτει κανείς σε κίνδυνο τη ζωή αθώων είναι μια απάνθρωπη πράξη και την καταδικάζει δριμύτατα», δήλωσε ο Ραμίν Μεχμανπαράστ, σύμφωνα με το αραβόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ ‘Αλαμ.

Εξάλλου η πρεσβεία του Ιράν στη Σόφια αρνήθηκε επίσης σήμερα τις ισραηλινές κατηγορίες ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση.

«Οι αβάσιμες δηλώσεις διαφόρων επισήμων του σιωνιστικού καθεστώτος σε σχέση με τις κατηγορίες εναντίον του Ιράν για συμμετοχή του στο επεισόδιο με την ανατίναξη του λεωφορείου με ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς είναι μια οικεία μέθοδος του σιωνιστικού καθεστώτος, η οποία έχει πολιτικό στόχο και αποτελεί ένδειξη αδυναμίας… των κατηγόρων», αναφέρεται στη δήλωση της ιρανικής πρεσβείας.
Πηγή protothema.gr
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...