Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κλίντον: Θα υπάρξουν συνέπειες για τη σφαγή στην Τρέμσιχ

«Ζητούμε μία άμεση κατάπαυση πυρός μέσα και γύρω από τη Χάμα προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ να εισέλθουν στην Τρέμσιχ», τόνισε...
η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την οργή της για τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κατά της πόλης Τρέμσιχ και κάλεσε το ΣΑ του ΟΗΕ να καταστήσει σαφές στην Δαμασκό ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Η Χ. Κλίντον τόνισε ότι οι αναφορές για την επίθεση προσφέρουν αδιαμφισβήτητα τεκμήρια πως το καθεστώς δολοφονεί σκόπιμα αθώους πολίτες.

«Ζητούμε μία άμεση κατάπαυση πυρός μέσα και γύρω από τη Χάμα προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ να εισέλθουν στην Τρέμσιχ», τόνισε στην ανακοίνωσή της η Κλίντον ενώ πρόσθεσε ότι όσοι διέπραξαν αυτές τις ωμότητες θα ταυτοποιηθούν και θα λογοδοτήσουν.

«Όσο το καθεστώς Άσαντ εξακολουθεί να κινεί πόλεμο κατά του συριακού λαού, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αυξάνει την πίεση επί του καθεστώτος, ώστε να σταματήσει η βία και να επιτρέψει την εμφάνιση μίας πολιτικής λύσης », τόνισε η Κλίντον.

«Η Ιστορία θα κρίνει το ΣΑ. Τα μέλη του θα πρέπει να ρωτήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, εάν η κληρονομιά που θέλουν να αφήσουν πίσω τους είναι εάν θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στο καθεστώς Ασαντ, να διαπράττει ακατανόμαστες πράξεις βίας εναντίον του ίδιου του λαού του», κατέληξε.

Παράλληλα και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απευθύνθηκε σήμερα στη Ρωσία και την Κίνα μετά την σφαγή στην Τρέμσιχ, προειδοποιώντας ότι εάν αρνηθούν να εγκρίνουν κυρώσεις κατά της Συρίας θα επικρατήσει το χάος και ο πόλεμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...