Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αστυνομία αλά «Terminator» και «RoboCop»

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές στη χώρα της σάμπα και του θεαματικού ποδοσφαίρου έχουν πολλά προβλήματα με το οργανωμένο έγκλημα η Βραζιλία κέρδισε την εμπιστοσύνη του αθλητικού κόσμου και θα φιλοξενήσει τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως – το Μουντιάλ (2014) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2016).

Αυτό όμως συνεπάγεται και υποχρεώσεις, ήτοι καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι τοπικές αρχές ήδη έχουν αναζητήσει βοήθεια στην υψηλή τεχνολογία, όπως αναφέρει το wired.com.

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι δοκιμές ειδικά σχεδιασμένων γυαλιών, με τη βοήθεια των οποίων οι αστυνομικοί θα εντοπίζουν τους «υπότροπους» που υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας, ακόμη και σε ένα μεγάλο πλήθος.

Η συσκευή αυτή, όπως είδαμε σε ταινίες όπως στο «The Terminator» και «RoboCop», μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι και 400 άτομα ανά δευτερόλεπτο σε απόσταση 50 μέτρων. Εάν είναι απαραίτητο, η απόσταση αυτή μπορεί να αυξηθεί σε 20 χιλιόμετρα, αλλά η ανάλυση θα έχει χαμηλότερη ταχύτητα..

«Για ένα γυμνό μάτι, δύο διαφορετικά άτομα μπορεί να φανούν ακριβώς το ίδιο, αλλά με αυτό το gadget τα πράγματα θα αλλάξουν», δήλωσε ο Leandro Havana Agostini, επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας στο Σάο Πάολο.

Tα πρόσωπα των ύποπτων θα φωτογραφίζονται από mini camera η οποία θα είναι ενσωματωμένη στα γυαλιά, ενώ στη συνέχεια, οι φωτογραφίες θα περνούν στη βάση δεδομένων με τους εγκληματίες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...