Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 45 νεκροί από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους

Μία σειρά εξαιρετικά ισχυρών ανεμοστρόβιλων έσπειραν την καταστροφή στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπων από την Πέμπτη

Οι ανεμοστρόβιλοι προκλήθηκαν από το πέρασμα μίας σφοδρής θύελλας που σχηματίστηκε την Πέμπτη στην Οκλαχόμα, το Τέξας και το Κάνσας, προτού προχωρήσει προς τα ανατολικά κατά μήκος μίας περιοχής που ονομάζεται "ο διάδρομος των ανεμοστρόβιλων" εξαιτίας της συχνότητας αυτού του είδους των φαινομένων. Χθες Κυριακή το φαινόμενο άρχισε να εξασθενεί μόλις έφτασε στις ακτές του Ατλαντικού.

Οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπων σε έξι αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν οι αμερικανικές αρχές χθες Κυριακή. Ο απολογισμός στη Βόρεια Καρολίνα είναι 23 νεκροί, ενώ ακόμη 80 άνθρωποι νοσηλεύονται, και η πολιτεία έχει κηρυχθείσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Πρόκειται για τη χειρότερη καταιγίδα από το 1984 . Περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. Θα χρειαστούν σίγουρα αρκετές ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστάσεων της Βόρειας Καρολίνας, Πάτι ΜακΚίλαν

Σε ολόκληρη την πολιτεία οι ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν δέντρα, έριξαν πυλώνες του ηλεκτρικού, παρέσυραν ακόμη και τρακτέρ, ξεριζώθηκαν στέγες σπιτιών.

Την Παρασκευή περίπου 20 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις πολιτείες του Μισισιπή και της Αλαμπάμα, ενώ ακόμη 15 έπληξαν την Πέμπτη την Οκλαχόμα, το Τέξας και το Κάνσας, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...