Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συρία: Νέο μακελειό στη Χόμς

Η Χομς είναι σήμερα στόχος των σφοδρότερων βομβαρδισμών των τελευταίων 14 ημερών, αφότου οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού έχουν αρχίσει την επίθεση κατά της πόλης.

"Είναι οι σφοδρότεροι βομβαρδισμοί εδώ και 14 ημέρες. Είναι απίστευτο, πρόκειται για ακραία βία, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τέσσερις ρουκέτες πέφτουν κάθε λεπτό κατά μέσο όρο", δήλωσε ο Χάντι Αμπντάλα, μέλος της γενικής επιτροπής της συριακής επανάστασης.

"Εκτός από τις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Αλ-Ινσάατ, η Χαλντιγέ και η Μπαγιάντα σφυροκοπούνται σήμερα, τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί εναντίον αυτών των συνοικιών δεν ήταν καμία στιγμή τόσο σφοδροί τις τελευταίες ημέρες", είπε.

Πολεμικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη πετούν επάνω από την πόλη, δήλωσε ο ίδιος.

"Στη Χομς υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι απομονωμένοι από τον κόσμο, πρόκειται για έγκλημα πολέμου", είπε ο σύρος ακτιβιστής, τη στιγμή που η πόλη γνωρίζει ανθρωπιστική κρίση.

"Υπάρχουν συνοικίες για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτε. Εγώ ο ίδιος δεν γνωρίζω εάν οι γονείς μου είναι καλά, δεν έχω κανένα νέο τους εδώ και 14 ημέρες", είπε.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ δείχνουν ένα τεθωρακισμένο άρμα να βομβαρδίζει κατοικίες, ενώ σε άλλο ακούγονται εκκωφαντικοί ήχοι βομβαρδισμού εναντίον της Χομς, που επονομάζεται από τους σύρους αντικαθεστωτικούς "πρωτεύουσα της επανάστασης".

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βομβαρδίζουν την πόλη από τις 4 Φεβρουαρίου.

Πολλές συνοικίες της Χομς δεν έχουν τρόφιμα και οι κάτοικοί τους είναι αποκομμένοι από τον έξω κόσμο εξαιτίας της διακοπής των επικοινωνιών και του Ιντερνετ.

Από την έναρξη της συριακής εξέγερσης περί του 6.000 ανθρώπους έχουν σκοτωθεί κατά την αιματηρή καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...