Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Νορβηγία: Ο «μακελάρης» χαιρετά ναζιστικά στο Δικαστήριο

Ήρεμος και ψύχραιμος παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, του οποίου η δίκη ξεκινά σήμερα.

Μόλις οι αστυνομικοί του έβγαλαν τις χειροπέδες, έσφιξε τη γροθιά του και τη σήκωσε ψηλά. Στη συνέχεια, έφερε το χέρι του στο ύψος της καρδιάς. Ένας -κατά γενική ομολογία- φασιστικός χαιρετισμός. Και όλα αυτά μπροστά στους επιζήσαντες και στις οικογένειες εκείνων που δολοφόνησε εν ψυχρω.

Σήμερα, οι εισαγγελείς θα διαβάσουν το κατηγορητήριο. Κατηγορείται για τρομοκρατία και για ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Την Τρίτη θα καταθέσει ο ίδιος ο μακελάρης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δέκα εβδομάδες.

Ο Μπρέιβικ δήλωσε συγγραφέας και δε δίστασε να διορθώσει τον δικαστή όταν είπε πως είναι άνεργος. «Αυτό δεν είναι ακριβές, είμαι συγγραφέας», είπε ο 33χρονος ακροδεξιός κατηγορούμενος, διευκρινίζοντας πως άρχισε να γράφει στη φυλακή. Και συνέχισε λέγοντας πως το δικαστήριο δεν νομιμοποιείται να τον δικάσει. «Δεν αναγνωρίζω το νορβηγικό δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο, φυσικά, είναι δρακόντεια. Ο Μπρέιβικ μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο χώρο του δικαστηρίου στις 8 το πρωί.

Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, η περιοχή γύρω από το δικαστήριο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και όλοι όσοι θα εισέλθουν στην αίθουσα, δημοσιογράφοι, συνεργεία, επιζήσαντες και κοινό, περνούν από αυστηρό έλεγχο.

Αστυνομικά σκυλιά έλεγξαν, από την Κυριακή, το κτίριο, το οποίο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης απαγορεύτηκαν οι πτήσεις μικρών αεροσκαφών πάνω από τη νορβηγική πρωτεύουσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...