Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αρνείται να προδικάσει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών ο Λευκός Οίκος

Ο νικητής του πρώτου γύρου, Φρανσουά Ολάντ, έχει προβλέψει μια απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του έτους, σε αντίθεση με τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον
Τις συνέπειες των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία αρνήθηκε να προδικάσει ο Λευκός Οίκος «Δεν θέλω να προδικάσω το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πιθανές συνέπειες μιας νίκης του Ολάντ στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο νικητής του πρώτου γύρου, Φρανσουά Ολάντ, έχει προβλέψει μια απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του έτους, σε αντίθεση με τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον.

Όσον αφορά το Αφγανιστάν, «δουλεύουμε με όλους τους εταίρους μας (τη διεθνή δύναμη) την ISAF και το ΝΑΤΟ», σημείωσε ο κ. Κάρνεϊ υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του και το Αφγανιστάν οριστικοποιούν τώρα τα σχέδια τους για μια στρατηγική συμφωνία συνεργασίας που θα προσδιορίσει τις σχέσεις τους μετά το 2014, προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 και 21 Μαΐου στο Σικάγο, πρέπει να οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της ασφάλειας στις αφγανικές δυνάμεις. Όπως επισήμανε ο κ. Κάρνεϊ, το Αφγανιστάν θα είναι προφανώς το κεντρικό σημείο συζήτησης κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

«Όσον αφορά συγκεκριμένες χώρες και τις δεσμεύσεις τους, νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, και σίγουρα το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών», πρόσθεσε.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Πολιτική ήττα για μια ακόμα κυβέρνηση της βαρβαρότητας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου ήταν ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τις ίδιες ώρες κατέρρεε η κυβέρνησης της ευρωλιτότητας στην Ολλανδία.

Αρνητική εξέλιξη αποτελεί η εκλογική ενίσχυση της ακροδεξιάς. Παιδί του συστήματος, αρνείται το δικαίωμα όλων στη ζωή και σε έναν καλύτερο κόσμο. Στο μολυσμένο τοπίο των μνημονίων που θεωρούν τα κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις διαφυγόντα κέρδη για το κεφάλαιο, φυτρώνει σε Ελλάδα και Ευρώπη το άνθος του κακού, ο φασισμός που μας καλεί σε έναν κοινωνικό εμφύλιο που θα αφήνει τη δικτατορία των αγορών απείραχτη.

Οι γαλλικές εκλογές έδειξαν και τα όρια μιας Αριστεράς που δεν διαχωρίζει τη θέση της από τους Σοσιαλιστές διαχειριστές των μνημονίων και ταυτόχρονα δειλιάζει να τα βάλει με την ΕΕ. Εξάλλου είναι η ΕΕ που οργανώνει πανευρωπαϊκά τα Μνημόνια. Είναι ιστορικό λάθος η εγκατάλειψη της κριτικής σε ΕΕ και ευρώ στο λαϊκισμό της ακροδεξιάς.

Η ελπίδα βρίσκεται σε μια αριστερά μαχητική, αντικαπιταλιστική, αντιΕΕ, της ανατροπής που θα δικαιώνει τους κοινωνικούς αγώνες όπως αυτοί που συγκλόνισαν Ισπανία και Τσεχία τις προηγούμενες μέρες. Ο ανυπόταχτος λαός, η κοινωνία που δε συναινεί εδώ και τρία χρόνια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, μπορεί να χαράξει μια άλλη πορεία, μαζί με τους λαούς της Ευρώπη και της Μ. Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...