Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γαλλία: Υποψήφιος στο προπύργιο της Λεπέν ο Μελενσόν στις βουλευτικές εκλογές

Ο ηγέτης της αριστεράς στη Γαλλία,Jean-Luc Melenson επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στο Ενέν-Μπομόν, το προπύργιο της Μαρίν Λεπέν, της αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Για τον Μελενσόν, που ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο, η αντιπαράθεσή του με την Λεπέν σε μια περιοχή που το Εθνικό Μέτωπο έλαβε ποσοστό 35%, είναι μια ευκαιρία για να παραμείνει ενεργά στο πολιτικό παιχνίδι.

«Στη μάχη αυτή θα αντιπαρατεθούν δύο απόψεις για την επίλυση της κρίσης, για αυτό ας τις συγκρίνουμε. Το πρόβλημα είναι οι μετανάστες ή οι τραπεζίτες; Για μας, είναι οι τραπεζίτες», είπε μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ενέν-Μπομόν.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι μια νίκη του Μελενσόν στο πολιτικό προπύργιο της Λεπέν θα είναι δύσκολη αλλά όχι και αδύνατη. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών η αριστερά πήρε ποσοστό μικρότερο του 12% στην περιφέρεια αυτή, ενώ ο εκλεγμένος Σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε 27% και ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν τρίτος με 16%.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα κόμματα της κεντροαριστέρας πιθανότατα θα κερδίσουν την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 10 και 17 Ιουνίου.

Το ινστιτούτο CSA πρόσφατα έδινε ποσοστό 32% για τους Σοσιαλιστές στον πρώτο γύρο, 4% για τους Πράσινους και 10% για το Αριστερό Μέτωπο του Μελενσόν.

Το UMP του Σαρκοζί συγκέντρωνε ποσοστό 33% και το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν 12%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...