Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πούτιν: Κερδίσαμε σε μία δίκαιη μάχη

PUTIN_ikon_mentalart_wordpress
ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΠΟΥΤΙΝ!
Με τη φράση «κερδίσαμε σε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη», ο Βλαντίμιρ Πούτιν, νικητής των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του, απαντώντας παράλληλα στις καταγγελίες των συνυποψηφίων του περί νοθείας.

«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία», είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση. «Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν 'ναι' στη μεγάλη Ρωσία», συνέχισε ο Πούτιν, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι ψηφοφόροι μας μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ανανένωση και των πολιτικών προκλήσεων στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν το κράτος μας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση. «Δεν θα περάσουν», συμπλήρωσε.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας χαρακτήρισε «σημαντική δοκιμασία» για την πολιτική ωριμότητα και την ανεξαρτησία τις προεδρικές εκλογές και ευχαρίστησε τους ρώσους ψηφοφόρους που δεν άφησαν «να καταστραφεί το ρωσικό κράτος».

Ο Μεντβέντεφ, που δεν διεκδίκησε μία δεύτερη θητεία στην προεδρία για να δώσει την ευκαιρία στον Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο, δήλωσε από την πλευρά του ότι «η χώρα και κάθε ένας από εμάς είχε ανάγκη αυτή τη νίκη».
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της χώρας, υπέρ του Πούτιν ψήφισε το 63,42%, με τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ να έπεται με 17,25%. Την τρίτη θέση κερδίζει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ με 7,29%, ενώ έπονται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι με το 7,19% και ο πρόεδρος της «Δίκαιης Ρωσίας» Σεργκέι Μιρόνοφ με 3,71%.

Περισσότεροι από 110.000 οπαδοί του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.


Την ίδια ώρα, ο κομμουνιστής συνυποψήφιος του Πούτιν στις σημερινές προεδρικές εκλογές Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, κατήγγειλε τις «απόλυτα ανέντιμες» εκλογές «των ληστών», προσθέτοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ζιουγκάνοφ διαβεβαίωσε ότι οι υποστηρικτές του Πούτιν «δεν θα μπορούν πλέον να κυβερνούν όπως πριν», έκανε σοβαρές καταγγελίες για το «μαφιόζικο και διεφθαρμένο» ρωσικό κράτος, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα σε δικαστικές ή άλλες προσφυγές εναντίον του αποτελέσματος.

Παράνομες χαρακτήρισε από την πλευρά του τις εκλογές ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ ηγέτης ενός φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης. «Καμία παράμετρος δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές νόμιμες», σημείωσε ο πρώην βουλευτής και διοργανωτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών. «Αύριο το πρωί θα έχουμε μετρήσει 20.000 με 30.000 περιπτώσεις νοθείας» στις εκλογές, πρόσθεσε ο Ριζκόφ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...