Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ο Julian Assange's ιδρυτής του Wikileaks συνελήφθη!

Julian Assange - WikileaksImage by Abode of Chaos via FlickrΟ Julian Assange's ιδρυτής του Wikileaks  συνελήφθη! "H σύλληψη μου ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσει τη δημοσίευση των αρχείων" διαμήνυσε ο  Julian Assange's βρίσκεται σε συζητήσεις με τη βρετανική αστυνομία, επιβεβαίωσε ο Βρετανός δικηγόρος του, σχετικά με το ένταλμα σύλληψης εναντίον του το οποίο στάλθηκε στο Λονδίνο.

Οι Αρχές, είπε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του ιδρυτή του Wikileaks, ότι τον προσέγγισαν για να του αναφέρουν ότι παρέλαβαν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως αυτός και ο πελάτης του βρίσκονται στη διαδικασία κανονισμού μίας συνάντησης με τη βρετανική αστυνομία για να του υποβάλλουν ερωτήματα.

«Ο Τζούλιαν Άσανζ δεν κατηγορείται για κάτι συγκεκριμένο», τόνισε ο Μαρκ Στέφενς, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC. «Έχουμε εισέλθει στη διαδικασία να κανονίσουμε μία συνάντηση κοινή συναινέσει με την αστυνομία, ώστε να διευκολύνουμε την ενημέρωσή μας για την υπόθεση και να απαντήσουμε σε ό,τι χρειαστεί», πρόσθεσε.

Ωστόσο δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το πότε μπορεί να κανονιστεί αυτό.

Ο Άσαντζ πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Βρετανία, πιθανόν στη ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, αναφέρει το BBC.

Σημειώνεται ότι εναντίον του Άσαντζ έχει εκδοθεί από τη Σουηδία ένταλμα των σουηδικών Αρχών για υπόθεση βιασμού. Σύμφωνα με το δικηγόρο οι σουηδικές Αρχές από τον περασμένο Αύγουστο αρνούνται να συναντηθούν μαζί του για την υπόθεση του πελάτη του.

Εντωμεταξύ, η δημοσίευση καταλόγου με τοποθεσίες και εγκαταστάσεις που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η δημοσίευση «δίνει ένα κατάλογο στόχων σε ομάδες όπως στην Αλ Κάιντα» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρμεντ σε ανακοίνωσή του. «Είναι ανεύθυνο», αναφέρεται, «Οι πληροφορίες είναι διαβαθμισμένες για προφανή λόγο, κυρίως οι πληροφορίες που αφορούν κρίσιμες υποδομές που υποστηρίζουν την οικονομία μας και άλλες χώρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βρετανικού υπουργείου το οποίο τονίζει ότι ο κατάλογος των εγκαταστάσεων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στη Βρετανία, βάζει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...