Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω κακοκαιρίας

PhotonQ-Paris Airport Under the snowImage by PhOtOnQuAnTiQuE via FlickrΚλειστά λόγω του χιονιού είναι τα αεροδρόμια της Γενεύης, του Εδιμβούργου, της Λυόν, καθώς και το Γκάτγουϊκ, στο Λονδίνο. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου, καθώς και προβλήματα στη Βόρεια Ισπανία.

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει ιδιαίτερα τη Βρετανία, όπου κεντρικές οδικές αρτηρίες, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν κλείσει. Το χιόνι έχει καλύψεις τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου Γκάτγουϊκ, ενώ κλειστός σε μεγάλα τμήματά του είναι και ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος του Λονδίνου.

Χειρότερες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στη Σκοτία, την Ουαλία, τη βόρεια και νοτιοδυτική Αγγλία. Μέσα στην ημέρα (Τετάρτη) αναμένονται χιονοπτώσεις 20 εκατοστών. Η αστυνομία και η τροχαία συνιστούν στους κατοίκους αυτών των περιοχών να μην μετακινούνται παρά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων κυρίως στη ΝΔ Αγγλία, μεταξύ των οποίων και το Eurostar που διασχίζει τη Μάγχη ενώνοντας τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη. Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες ορισμένες περιοχές στη Σκοτία και τη βόρεια Αγγλία.

Παράλληλα σε όλη τη χώρα εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά από τη Δευτέρα και μετά. Ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν ότι ο χιονιάς που έχει ενσκήψει από τη Δευτέρα κοστίζει στη βρετανική οικονομία έως και 1,2 δισεκατομμύρια λίρες την ημέρα, με τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μπαρ να πλήττονται έντονα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, ασυνήθιστο για την εποχή, θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...