Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Έφυγε» ο Στιβ Τζομπς

Image representing Steve Jobs as depicted in C...Image via CrunchBaseΤον θάνατο του συνιδρυτή της, Στιβ Τζομπς, σε ηλικία 56 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος ανακοίνωσε η Apple.
Γεννημένος το 1955, ο Στιβ Τζομπς ήταν από τους μεγαλύτερους οραματιστές της γενιάς του στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Το 1976 ίδρυσε την Apple μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ -μια από τις πρώτες εταιρείες στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών- για να αποχωρήσει από αυτή το 1985.
Μετά από απουσία περίπου 12 ετών θα επέστρεφε στην Apple το 1997 για να την μεταμορφώσει και να την κάνει μια από τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως και μεγαλύτερη σήμερα σε αξία στις ΗΠΑ.

Με προσωπική του επίβλεψη η Apple λάνσαρε στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα τις συσκευές iPod, iPhone και iPad, που έμελλε να φέρουν την επανάσταση στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, της κινητής τηλεφωνίας και των προσωπικών υπολογιστών.
Στο τιμόνι της εταιρείας έμεινε μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, όταν και παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Από τις 17 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και την παραίτησή του ήταν σε αναρρωτική άδεια. Τη θέση του ανέλαβε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...